Sponbehandling

Over en årrekke har vi funnet de beste systemene for å foredle treavfall til energi.

Vi lager løsningsforslag, leverer og monterer komplette systemer.

Til vanlig brukes spon og flis direkte i fyringsanlegget, men i sommerhalvåret kan det være lurt å produsere briketter for å utnytte all flisa og i tillegg få et salgbart produkt.

Fra avfall til ressurs, fra flis til energi.

Flishuggere

Vi leverer flishuggere fra Weima i Tyskland.
Stort utvalg av maskiner for små og store oppgaver.


les mer

Brikettpresse

P. Blakstad AS leverer brikettpresser fra Weima, RUF og C. F. Nielsen.

les mer

Sponballepresse

Halvautomatisk sponballepresse for komprimering av spon, sagflis og finhugget treavfall.
Løsmassen tilføres pressens innmatningskammer direkte fra siloutmater eller via transportskrue. Dette styres automatisk av styreskapets nivåvakter som også hindrer tomgangsslag.
Ved fullt trykkammer komprimeres løsmassen til riktig ballestørrelse i ett slag og trykkes inn i en plastemballasje. Størrelsen på den ferdige sponballen er tilpasset for stabling på europall for enkel lagring og transport.
Styreskapet har bryterpanel i skapfront med bryter for Man-0-Auto, pauseknapp og nødstopp samt drifts- og feillamper. Hydraulikkanlegget styres av en PLS som sikrer slagfrie og stillegående hydrauliske bevegelser.

les mer

Siloutmatere

P. Blakstad anbefaler siloutmatere fra Gottwald. Disse siloutmaterne er allsidige, svært robuste, driftssikre og har høy arbeidskapasitet.
Den tyske produsenten Gottwald har lang erfaring som spesialister på siloutmatere. Produktene deres er gjennomarbeidet og tilpasset brukerens behov på alle områder, og kan monteres uavhengig av hvilket dekke som er i siloen.

les mer

Mellombeholder

Egen forrådssilo /mellombeholder med fyllvolum 1,0 – 2,5 m3. Kan benyttes som silo for små fyranlegg, og er også meget godt egnet som mellombeholder ved store fyranlegg, f. eks mellom skrapeutmater og fyrkjel.

les mer

Magnetutskiller

Spikerutskiller med et kraftig magnetfelt for utskilling av spiker og stålfragmenter fra ferdighugget biomasse. Utskilleren er bygget av rustfritt stål beregnet for montering i avsugskanalen fra flishuggeren. Leveres i manuell eller pneumatisk/automatisk utførelse for tømming til egnet beholder. Ta kontakt for nærmere informasjon.

les mer

Tilbud eller mer informasjon?

Kontakt oss

Klikk for større bilder: